alt

Woningbrand Noordzijde Noordeloos

De brandweer is gealarmeerd voor een woningbrand aan de Noordzijde in Noordeloos. Het betreft een woning met een rieten kap. De brandweer heeft middelbrand gemaakt en gaat met diverse eenheden ter plaatse.

Updates

Een aantal van de achtergebleven eenheden zijn inmiddels ook aan het inpakken. Een aantal blijven nog ter plaatse om nog wat laatste werkzaamheden te verrichten. De brand is niet doorgeslagen naar binnenkant van de betreffende woningen. Wel is er schade aan het dak. Team Brandonderzoek verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand. Einde berichtgeving.
Het sein 'brand meester' is zojuist gegeven. Daarmee is de brand onder controle en gaat de brandweer afschalen. Enkele ingezette voertuigen keren vervolgens terug naar de kazerne. Achterblijvende eenheden verrichten de verdere benodigde handelingen op de incident locatie, zoals onder andere het afblussen van het weggehaalde riet.
De brandweer is nog altijd bezig met het bestrijden van de brand, maar de verwachting is dat de woning behouden blijft. De brand is verder niet naar binnen doorgeslagen en er zijn ook geen slachtoffers of gewonden gevallen. Voorlopig gaan de bluswerkzaamheden nog even door.
Het rietenkap brandbestrijdingsteam is gearriveerd om de aanwezige eenheden te helpen met de brandbestrijding. Op dit moment is de brand nog niet uitslaand. Stichting Salvage is inmiddels ook gealarmeerd om de gedupeerden bij te staan.
De vuurhaard zit tot nu toe enkel nog bovenop het riet. De brandweer is bezig met blussen van buitenaf en treedt ook de woning binnen om van daaruit ook de brand te bestrijden. Veel eenheden zijn ter plaatse. Geef hen goed de ruimte.
Er is inmiddels opgeschaald naar grote brand en ook het het specialistisch rieten kap brandbestrijdingsteam is aanrijdend. De eerste eenheden zijn ter plaatse en zijn begonnen met het blussen van de brand.